Világzenés elektronika, törzsi léptek és meglepő fordulatok.
Az ősi hangszerek és az újkori technológia találkoznak, hogy közös nevezőre jussanak egy mate - unicum mellett.
Az Edith és a Pontoon után mostantól a Turbina fog helyszínéül szolgálni a törzsi gyűléseknek.
Az Ethnotech még csak nem rég lett 1 éves, de rendezvénysorozatból máris tovább cseperedett; most már zenei kollektíva (amit Obadu, NovaN, Zakhorov, Cord, Baladi, Meo Culpa, a Diznaray és az EarthJam alkot) hamarosan pedig közösségi kiadóvá igyekszik kinőni magát!
https://www.facebook.com/ethnotechmusic


Ezúttal az est díszvendégei NovaN és Arulei lesznek akik egy éteri hangutazásra invitálnak benneteket; ahol az elő hangszerek elektronikával járnak majd karöltve.


Láthatóvá válik a két zenész között megszülető egyensúly, az alkotás öröme, és az együttműködés dinamikája; a hegedű és a zongora szerelemgyereke egy tökéletes varázsvilágba vezeti át az arra nyitott lelkeket, felkészítve őket az est további hangulatára.
A baráti hangulatot biztosítandó a házigazda Meo Culpa mellett az Önismereti Diszkósok is tiszteletüket teszik majd ezen a szeánszon.

 

 


ARULEI
Brit – Magyar származású filmzeneszerző, hegedűművész és looper előadó. A világ-zenétől a cyberpunkon àt egészen az ambientig sok szakismerettel rendelkezik, igy igazán vegyes hangzásvilágot alkot hegedű játékával. A zene sokoldalúsága és a rengeteg tapasztalat miatt nem szeret műfajokban gondolkodni, hagyja, hogy a közös alkotás, az aktuális hangulat és érzések vezessék a kezeit.
www.facebook.com/arulei


NOVAN
Az experimentális elektronikától kezdve a jazzen át, ethno, techno, trip-hop és psy elemekből építkező, határfeszegető, szívvel-lélekkel átszőtt solo-act.
Elsősorban a hangszeres játék és a törzsi lüktetések fúziójával improvizált set zongora, analóg dobgépek és szintetizátorok segítségével.
Az eredetileg jazz-zongorista NovaN már számos helyen megfordult, többek között a birminghami Symphony Hall-ban, a londoni St. James Church-ben, rotterdami kortárs elektronikus fesztiválokon, holland házibulikban, a budapesti underground színterén keresztül egészen a DAAD és OZORA fesztiválig.
www.facebook.com/novantheone


MΣO CULPA
A vétke; hogy mindig mély.
Évek óta a világzene és az elektronika vegyítésének egyik nagykövete, akinek gyűjtései igen változatosak, de zeneiségének középpontjában mindig az érzelmek és a törzsi hangzások állnak, egyszerre operál progresszív és ősi elemekkel.
Lényegében az összes releváns kis és nagy fesztiválon fellépett már, és Budapesten is nehéz olyan helyet találni, ahol még nem hallották. Kulturális szervezőként számos rendezvény (Ethnotech, Zengető, WaterVibes, Pontoon Live Jam) zenei palettája fűződik a nevéhez és a RadiOzorán futó Sacraticum műsora is rendszeresen hallható.
www.facebook.com/meoculpaa


ÖNISMERETI DISZKÓ
Moncsichill és Powla zenéit káprázatos komposzttechnoként definiálhatjuk.
A Szimpla rezidensei, a Petendi Pajta házigazdái, a Gyüttment szeretetgombócai.
Szerintük a zene amikor csupán szórakoztat, akkor is az egyik célja, hogy valamilyen változást idézzen elő. Töltődjünk, kiengedjük a gőzt, nevessünk, stb. Az Önismereti Diszkó -ahogy a szertartás zenék is-, belső változást, önmagunk megismerését, befelé figyelést segítő foglalkozás, ami remélik, hogy eléri a célját.
www.onismeretidiszko.hu

 


JEGYEK 


Early Bird / 2500 Ft
Elővételes / 3000 Ft
Helyszínen / 3500 Ft