A River Cottage farm főszakácsa először Budapesten

Gill Meller
Modern angol farm konyha

2016. október 11-12, este 7 óra
Megújúlt MOM Leroy Bistro - MOM Park (1123 Budapest, Alkotás u. 53.)

Gill Meller séf, szakácskönyv szerző, food stylist és a River Cottage főzőiskola népszerű oktatója. Egy kis halászfaluban él, Dorsetben. Konyhaművészete a csodálatos, környékbeli táj visszatükröződése. Az inspirációt a környezet, a helyi termelők, a helyben termesztett csodálatos gyümölcsök, zöldségek vagy éppen az aznapi halfogás ihleti - ételei egyszerűek, nem hivalkodóak és fantasztikusan ízletesek.

Gill Meller 11 éve a River Cottage csoport tagja. Hugh Fearnley-Whittingstallal szorosan együttműködve oroszlánrésze része van a farm fejlesztésében, beleértve az etikus gazdálkodás jegyében kialakított fő elvek kidolgozását.

A Channel 4-on Hugh műsoraiban szinte minden alkalommal feltűnik. Rövid videókat készít a River Cottage food tube csatornájára, és fontos szerepe van a szakácskönyvek írásában is. Rendszeres résztvevője fesztiváloknak, food show-knak az Egyesült Királyságban és külföldön is. Emellett a River Cottage Cooking School kiváló tanára.

Gill saját River Cottage kézikönyve, Pigs and Pork címmel, 2015 tavaszán jelent meg; második könyve, Gather címmel, szeptember közepén kerül a boltokba.  Saját rovata van a Dorset Magazine-ban, a Country Living Magazine-ban, publikált a Delicious, Time Out, The Guardian kiadványokban.

A River Cottage főhadiszállás otthona a Park farm, ahol maguk termesztik organikus alapanyagaikat. Aki szeret főzni és jó ételeket enni, annak érdemes ellátogatnia ide. Arra tanítják és inspirálják a vendégeket, hogy úgy termesszék, vásárolják és főzzék az ételt, hogy az pozitív hatással legyen saját életükre és közelebb hozza őket a természethez és a fenntartható és etikus beszerzési forrásokhoz. Gill Meller büszke arra, hogy itt dolgozhat, hiszen filozófiája tökéletesen megegyezik a River Cottage eszmeiségével. Egyszerű, szezonális ételek, az alapanyagok természetes tulajdonságainak maximális kihasználása – mindez hozzásegítette ahhoz, hogy definiálni tudja saját főzési stílusát: egyszerű és sok esetben gyors, általában 3-4 alapanyagból, összhangban, harmóniában, megalkuvás nélkül. 

Gill Meller, a modern vidéki konyha nagymestere, a River Cottage főszakácsa, októberben először jön Budapestre.  A megújult Leroy Bistroban megkóstolhatjátok, hogy milyen lehet ott egy vacsora anélkül, hogy elutaznátok a Devon/Dorset határán lévő Axminsterbe. A menüt most először egy csöppet meg kellett változtatnunk. Elnézést azoktól akik már nyúlról álmodtak és jó hír azoknak, akiket éppen ez riasztott el. (...és mókus sem lesz...)

MENÜ:
Sózott tőkehal és paradicsom pirítóson, rozmaring, olívaolaj
Gilvesy Rajnai Rizling 2015

Sült sütőtök, vad gomba, árpagyöngy
Mogyorós Savignon Blanc

Csicsóka, sonka, hajdina
Tarányi Rajnai Rizling 2015

Tarisznyarák leves
Bohém Riesling Cuvée 2013

Füstölt liba, zeller, alma
Próbaüzem Szüretlen Furmint 2015

Joghurt sorbet, szilva, omlós tészta, mák


A vacsora ára 15 900.-Ft személyenként, mely ár az ásványvizet és a felszolgált alkoholos italokat is tartalmazza.
Ha a barátaiddal szeretnél ülni, kérlek küdjél egy email-t a globalistakonyha@gmail.com  -címre. 

Várunk mindenkit szeretettel:
Panna, Judit és a Leroy Bistro csapata

www.globalistakonyha.com 
www.facebook.com/aglobalista